Konu
:
Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
20.12.11, 23:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi
Ayvalı Hindi Tas Kebabı - Ayvalı Hindi Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı hindi,
300 gr arpacık soğan,
2 adet ayva,
2 buçuk bardak pirinç,
100 gr tereyağı,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 fiske tarçın
Yapılışı
Soğanları ayıklayın, ayvaları soyun ve dilimleyin. Hepsini et, tuz, biber ve baharatlarla karıştırın. Bakır bir tas veya çelik veya cam bir kâseyi ağzına kadar basarak ayva-hindi karışımı ile doldurun. Kabı baş aşağı ters çevirerek geniş ve derin bir tencerenin ortasına oturtun. Tasın üzerine kıpırdamasını önleyecek şekilde bir ağırlık koyun. Tencereye taşın hizasına gelecek şekilde su ilave edip kapağını kapatın ve çok hafif ateşte 2 saat kadar pişirin. Bu arada pirinci tuzlu kaynar su ile ıslatın. Ilınınca süzüp yıkayın. Tasın etrafındaki suya sonra pirinci ekleyin. Su çok eksilmişse pirincin yüzeyini ancak geçecek tadar suyu tamamlayın. Tereyağını da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilavı demlendirin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Berfin
Açık Profil bilgileri
Berfin - Özel Mesaj gönder
Berfin - Daha fazla Mesajını bul