Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.12.11, 02:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Donmuş Gıdalar Nasıl Pişirilmeli

Donmuş Gıdalar Nasıl Pişirilmeli

Buzdolabında bulunan donmuş gıdalarınızın çözünmesi için tavsiyeler…

1. Gıdalarınızı kullanacağınız ölçülere bölerek dondurun. Böylece bir kez çözdürdüğünüzde fazlası ziyan olmaz.

2. Gıdaları oda sıcaklığında değil, buz dolabında veya çok tercih edilmemekle birlikte mikrodalgada çözdürün.

3. Acil durumlarda soğuk su içinde ve suyu 30 dakikada bir değiştirerek çözdürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Suyun değiştirilmesi gıdanın içinde bakterilerin üremesini yavaşlatır.

4. Aklınızda bulunsun; buzdolabında 2-2,5 kg’lık bir ürünün çözülmesi yaklaşık 24 saat sürer.


5. Çözdürülmüş çiğ et pişirilmeden önce 3-5 gün buzdolabında bekletilebilir.

6. Eti, hava ve su geçirmeyen bir pakette dondurun. Eti soğuk suda çözdürecekseniz paketinden çıkarmayın.

7. Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, hatta pişebilir.

8. Dondurulmuş eti, fırın, ocak ya da ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz.

9. Eti eğer mikrodalga ya da soğuk su yöntemiyle çözdürmüşseniz, yeniden dondurmadan önce mutlaka pişirin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla