| Mantar Soslu Biftek - Mantar Soslu Biftek Tarifi Mantar Soslu Biftek Mantar Soslu Biftek Tarifi Malzemeler: 2 çorba kaşığı yağ 1 adet soğan 1/2 kg. mantar 2 diş sarımsak 4 adet biftek 1 su bardağı kaşar tuz Hazırlanışı: Mantar soslu biftek hazırlamak için bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın. Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun. Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin. Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin. Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun. Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin. İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin. --------------Tualimforum İmzam-------------- |