Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.12.11, 05:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sebze Güveç

Sebze Güveç
MALZEMELER:

200 gr taze fasülye (dolu bir avuç kadar)
2′şer tane kabak, patlıcan, patates ve sivribiber
3 iri domates
20 tane arpacık soğan
5-6 diş iri kıyılmış sarımsak
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik
1 çay bardağı sıcak su
zeytinyağı


YAPILIŞI:

Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İstediğiniz büyüklükte doğrayın.
Diğer sebzeleri de küp doğrayın (çok küçük olmasınlar)
Güveç kabına ya da benim gibi bir fırın tenceresine en alta fasülye en üste sivribiber ve domates gelecek şekilde sebzeleri kat kat dizin.
Sıcak suyun içinde salçayı eritin, baharatlarını aktın. Sebzelerin üzerine dökün.
En üste istediğiniz kadar zeytinyağı gezdirin.
Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 200 dereceli fırına verin.
Sebzelerin pişmesine yakın üzerindeki folyoyu çıkartın, sebzeleri karıştırın ve üzeri kızarana kadar fırında tutun.

--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla