Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.02.08, 18:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Deniz
Administrator

Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 433
Puan Grafiği
Rep Puanı:2786
Rep Gücü:20
RD:Deniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond reputeDeniz has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 48
121 Mesajına 160 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Sakıp Sabancı Hayatı ( Biyografisi )

Hayatı :

1933 yılında; Hacı Ömer Sabancı ve Sadıka Sabancı'nın ikinci çocuğu olarak Kayseri'nin; Akçakaya köyünde, doğdu. Akbank’ta stajyer memur olarak iş hayatına başladı. Hastalığı nedeniyle liseyi bitiremedi. Veznedar olarak çalışmaya başladığı; BOSSA Un Fabrikası'nda daha sonra, ticaret müdürü oldu. BOSSA Tekstil Fabrikası’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. 1964 yılında; Adana Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Babasının vefatından sonra; kardeşleriyle birlikte “Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş”yi kurdu. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 1974’de “Hacı Ömer Sabancı Vakfı VAKSA”yı kurdu. 1981’de Londra’da, Türk sermayesi ile yurtdışındaki ilk banka olan Ak International Bank’ı (Sabancı Bank Plc.) kurdu. 1986’da TÜSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 1993 yılında “Sabancı Center” açtı. 1994’de ise “TOYOTASA” fabrikasını kurdu. 1997’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile onurlandırıldı. Fransanın dünyaca ünlü gıda şirketi; Danone ile, “DANONESA”yı kurdu. Fransız Hipermarket zinciri “Carrefour” ve Sabancı ortaklığı ile “CARREFOURSA Hipermarket Zinciri” kuruldu. 1999 yılında; İstanbul’da, Sabancı Üniversitesi’ni açtı. 2001 yılında, DuPont ile yarı yarıya ortak olarak, 4 kıtada toplam 16 fabrika ile faaliyet gösteren “DUPONTSA” ve “DUSA INTERNATIONAL” şirketlerini kurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından Sakıp Sabancı'ya; Fransız-Türk kültür ilişkilerine yaptığı katkılar ve Fransa'nın önde gelen şirketlerinden Danone, Carrefour ve BNP ile sürdürdüğü başarılı ortaklıklarından dolayı, Elysée Sarayı'nda yapılan törenle, "Légion d'honneur" şeref nişanı takdim edildi. Teyzesinin kızı Türkan Civelek'le evli ve üç çocuk babası olan Sabancı; ikinci çocuğu Metin’in zihinsel özürlü olarak dünyaya gelmesinden dolayı, özürlü insanlara yardım amacıyla ; Erol Sabancı Spastik Çocuklar Tedavi ve Eğitim Merkezi ile Metin Sabancı Spastik Çocuklar ve Gençler Eğitim Üretim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kurdu. 10 Nisan 2004 tarihinde; tedavi gördüğü hastahanede şiddetli Akciger Enfeksiyonu'ndan vefat etti.

Eserleri :

Bıraktığım Yerden Hayatım
Başarı Şimdi Aslanın Ağzında
Her Şeyin Başı Sağlık
--------------Tualimforum İmzam--------------
Deniz
Deniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla