| KTO Karatay Üniversitesi Karatay Konya - Konya Karatay KTO Karatay Üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi Karatay Konya - Konya Karatay KTO Karatay Üniversitesi Adı: KTO Karatay Üniversitesi Şehir: Konya Kuruluş Yılı: 2009 Rektörlük Adresi: Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No: 130 Karatay/KONYA Tel: 0 332 221 72 00 - 444 12 51 Fax: 0 332 202 00 44 E-mail: bilgi@karatay.edu.tr Fakülteler Hukuk Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Uluslararası Ticaret Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektrik- Elektronik Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Makine Mühendisliği ( 2011 - 2012 eğitim- öğretim yılında öğrenci alacaktır.) Yüksekokullar Adalet Meslek Yüksekokulu (2011 - 2012 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacaktır.) Enstitüler Fen Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitisü KTO Karatay Üniversitesi, Konya ilinin Karatay ilçesinde kurulan bir vakıf üniversitesidir. Açıldığında Konya'nın ikinci üniversitesi olmuştur. Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yapılan Karatay Üniversitesi için temel atma töreni 12 Kasım 2008 tarihinde yapıldı. TBMM'ye sunulan yasaya göre KTO-Karatay Üniversitesi bünyesinde 5 fakültenin, 1 yüksekokulun ve 2 enstitünün açılması planlandı |