Konu
:
Fırında Damat Paça
Tekil Mesaj gösterimi
04.08.11, 09:39
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Fırında Damat Paça
Fırında Damat Paça
Malzemeler:
2 parça kemikli kalça tavuk
3 adet yufka
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Beşamel sos için malzemeler:
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 yumurta
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak
Tuz
Beşamel sos yapımı: Tavuk suyuna 1.5 çorba kaşığı un eklenir. İçine yumurta kırılır. 1 çorba kaşığı sirke ile tuz eklenir ve ocakta pişirilir. Yağda kavrulan 3-4 diş sarımsak ile karıştırılır.
Yapılışı: Parçalara ayrılmış kemikli kalça tavuk düdüklüde haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yaplarından ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
2 adet yufka yağlanan tepsiye gelişigüzel üst üste serilir. Eritilen yağ yufkaların üzerinde gezdirilir. Üzerine 1 yufka daha konarak 15 dk 185-190 derece fırına verilir. Fırından çıkarılan yufkalar haşlanan tavuk suyu ile ıslatılıp yumuşamaya bırakılır. Didiklenen tavuklar yufkanın üzerine dağıtılır, beşamel sos eklenir.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul