| Şiveydiz Şiveydiz  Malzemeler: 500 gr. yagsız kuşbaşı kuzu eti 3 su bardagı dolusu koyu süzme yogurt 1.5 kg. etli taze soğan 1.5 kg. etli taze sarımsak 1.5 yemek kaşıgı dolusu sadeyağ 1 yemek kaşıgı dolusu kuru nane 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Ete, üzeri kaplanacak kadar su ilave edilir. Kaynayınca köpüğü alınıp, nohut, tuz eklenip pişirilir. Temizlenen soğan ve sarımsakların beyaz kısımları 3 cm. boyunda enine doğranır. Pişen ete ilave edilir, sebzelerin sekli bozulmadan yumuşayıncaya kadar yeniden kısık ateşte birlikte pişirilir. Yumurta ilave edilin süzme yoğurt kısık ateşte devamlı karıştırılıp ısıtılır. Pişen etin su oranına göre, çorba kıvamında olacak şekilde ilave edilir. Tuzu kontrol edilip bir taşım kaynatılır. Üzerine ısıtılmış yağın harı geçirilip nane ile ilave edilir. Karabiberi eklenir. |