Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.08.11, 09:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Güveçte Etli Lahana Sarma

Güveçte Etli Lahana Sarma

Malzemeler:

5 bağ (demet) karalahana
1 kg orta yağlı dana kıyma
1 çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı biber salçası
6 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Sosu için;
1 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
1 kaşık domates salçası

Yapılışı: Karalahanaların sapları kesilerek suda durulanır. Herhangi orta boy tencerede kaynamış olan 1 lt. suya 1’er dakika duracak şekilde batırılan lahanalar ayrı bir kaba alınır. Amacımız diri olan lahanaların yumuşaması ve kolay sarılabilmesidir. Maydanozlar duru suda temizlendikten sonra saplarından ayrılır. Karalahanaların saplarını kaynar suda 1 dakika duracak şekilde haşlayarak güvecimizin en alt kısmına yerleştirilir. Yemeğimiz güvece yapışmaması açısından yarım çay bardağı zeytinyağı konur. Ayrı bir kapta 1 kg. dana kıymaya 3 adet küçük küpler halinde kuru soğan doğranır. 6 kaşık domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, doğranmış 1 demet maydanoz, yarım çay bardağı yıkanmış, beyaz suyundan arınarak süzülmüş pirinç, 1 çay bardağı yıkanmış bulgur, 1 çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber eklenerek, 2-3 dakika yoğrulur. Lahanaların yaprakları büyük ise 2’ye ayrılır. Hazırlanan iç harç birer ceviz büyüklüğünde alınarak lahananın ortasına yerleştirilir ve sarılır. Hazırlanan lahana sarmaları güvece yerleştirilir ve üzerini yarım santim geçecek şekilde kaynamış su ilave edilir. Ocak ateşimizi kısığa ayarlayarak güvecin kapağı kapatılır. Lahanaların üzerini yarım santim geçen suyun azalarak güvecin orta düzeyine gelinceye kadar pişmesi gerekmektedir. Eğer güveciniz yok ise teflon tencerede de yapılabilir. Yemeğin pişme süresi ortalama 45-50 dakikadır.10-15 kişilik servis edilebilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla