Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.08.11, 09:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Peynirli Helva

Peynirli Helva

Malzemeler:

2,5 bardak irmik
600 gr tuzsuz helva peyniri
125 gr tereyağı
3 bardak şeker
4.5 bardak su



Yapılışı:
Büyük boy herhangi bir tencerede 125 gram tereyağı orta ocak ateşte eritilir (ev yapımı ya da hazır olabilir). Eriyen tereyağına 2,5 bardak irmik eklenir ve ezerek kavrulmaya başlanır. İrmikler kavrulana kadar bu işlem yapılır. (Bu işlem ortalama 10 dk sürer) Diğer bir tencerede 3 bardak şekere 3 bardak su konularak şerbet hazırlanır. Yüksek ocak ateşinde karıştırılarak tam kaynamadan altı kapatılır. Şerbet diğer bir tencerede olan irmiğin içerisine dökülür ve kapağı kapatılarak suyunu çekmesi beklenir. Suyunu çeken irmiğin içerisine yıkanmış ince dilimler halinde doğranmış helvalık peynir eklenerek karıştırılmaya başlanır. Peynir irmiğin içerisinde eriyince servise hazır konuma gelmiştir ve böylece ocağın altı kapatılır. Tatlımızın ortalama yapılış süreci 25 dakikadır. Ortalama 4-6 kişilik servis edilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla