Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.07.11, 22:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Patlıcanlı Patatesli Musakka

Patlıcanlı Patatesli Musakka

MALZEMELER

300 gr kıyma
3 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 adet tatlı sivri biber
3 adet iri domates

1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı Sıvıyağ (patlıcanları ve patatesleri kızartmak için)
karabiber,tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın, biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Domatesleri rendeleyin. Patatesleri tamamen, patlıcanları alacalı soyun ve hepsini halka halka doğrayın.Önce patatesleri, sonrada patlıcanları kızartın.Tencereye margarini,doğradığınız soğanı, biberi ve sarımsağı alın 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Sonrasında kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.Kıyma suyunu çekince tuzu, karabiberi ve domatesleri ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Prcama patlıcanları ve patatesleri karışık olarak dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla