| Cevizli Revani Cevizli Revani Malzemeler: - 1 su bardağı sıvıyağ - 3 yumurta - 1 çay kaşığı Piyale vanilin - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı Piyale un - 2 su bardağı irmik - Yarım paket Piyale kabartma tozu - 1 su bardağı ceviz - Şerbeti için: - 4 su bardağı şeker - 4 su bardağı su - Limon suyu Hazırlanışı: Önce 1 su bardağı sıvıyağ, 3 yumurta, 1 çay kaşığı Piyale vanilin, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı süt çırpılır. 1 su bardağı un, 2 su bardağı irmik ve yarım paket Piyale kabartma tozu ve 1 su bardağı ceviz daha sonra eklenir. Karışımı yüksek kenarlı bir payreks kaba boşaltın. 170° de 45 dakika pişirin. 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatın. Şerbeti 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak. |