Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.07.11, 18:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Saray Usulu Revani

Saray Usulu Revani


5 adet yumurta
1 su bardağı toz halinde çekilmiş badem
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
Yarım paket tereyağı
Şerbet için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Akları 1 fiske tuzla mikser yardımıyla kar haline gelene kadar çırpılır. Başka bir kabın içinde yumurta sarıları ve pudra şekeri iyice çırpılır. Üzerine erimiş, ılımış tereyağı, irmik, un, limon kabuğu rendesi ve toz badem eklenir. Kısa süre çırpıldıktan sonra kar haline getirilimiş yumurta akı eklenir. Tahta kaşıkla azar azar karışıma eklenir ve yavaş hareketlerle karıştırılır. Orta büyüklükte fırın tepsisi bol yağlanır, revani hamuru dökülür, düzeltilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana dek pişirilir. Sıcak revaniye soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir, servise sunulur.

Not: Yumurta akları kar halinde revaniye katıldığı için kabartma tozu kullanılmaz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla