--->: Ayça Bingöl Biyografisi - Ayça Bingöl Hayatı Ayça Bingöl: Doğumu: 1975 - İstanbul Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü`nden mezun oldu. 1996 yılında Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı. 1998 - 2000 yılları arasında da konuk oyuncu olarak Tiyatro Fora`da oynadı. Reklam filmleri, sinema ve dizilerde oynadı ve seslendirme sanatçılığı yaptı. Yeditepe Oyuncuları kadrosunda bulundu. 2007/2008 sezonunda Bana Bir Picasso Gerek adlı oyun ile Duru Tiyatro'ya katılmıştır. 2008/2009 sezonunda ayrıca Tiyatro Stüdyosu'nda Nehrin Solgun Yüzü adlı oyunda da rol almıştır. Sahip olduğu ödüller: 6. Tiyatro Tiyatro Ödülleri: Yılın Kadın Oyuncusu -Bana Bir Picasso Gerek - Duru Tiyatro 2008 Afife Jale Tiyatro Ödülleri: Yılın en başarılı kadın oyuncusu - Bana Bir Picasso Gerek - Duru Tiyatro 2008 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri: Yılın en iyi kadın oyuncusu - Bana Bir Picasso Gerek - Duru Tiyatro 2008 16. Çırağan Lions Ödülleri : Yılın en iyi kadın oyuncusu - Nehrin Solgun Yüzü - Tiyatro Stüdyosu 2009 Rol aldığı tiyatro oyunları: Nehrin Solgun Yüzü Bana Bir Picasso Gerek Paramparça Tıpkı Sen Tıpkı Ben Klakson, Borazan ve Bırtlar Bugün Git Yarın Gel Yukarıda Biri mi Var Zafer Madalyası Olacak Şey Değil Kare As Oyun Karıştı Filmografisi: Melekler ve Kumarbazlar -2009 Sonsuz (film) -2009 Küçük Kadınlar- 2009 İki Aile - 2008 Bıçak Sırtı -2008 Hayat Kavgam - 2007 Tramvay (Film) - 2006 Taşların Sırrı - 2006 Yadigar - 2004 Anne Babamla Evlensene - 2002 Gözlük - 2000 Evdeki Yabancı - 2000 Sır Dosyası - 1999 Seslendirme Çalışmaları: Yüzüklerin Efendisi-Liv Tyler(Arwen) Lost-Kate (TNT için seslendirildi) Buz Devri-Ellie Madagascar-Gloria Orman Çetesi-Gladys Kayıp Balık Nemo-Peach Kahraman İnekler Beowulf Angelina Jolie Taking Lives (Hayatın Benim) Angelina Jolie 28 Week Later (28 Hafta Sonra)...Rose Byrne Peter Pan....Wendy Red Kit:Batiya Hucum....Miss Littletown Mr. Deeds (Kazara Zengin)...Winona Ryder Kaynak: Vikipedi --------------Tualimforum İmzam-------------- Yeniden gülmem için Beni baştan sevmen lazım....... |