--->: Mehmet Gençsoy Şiirleri - Mehmet Gençsoy Şiir - Mehmet Gençsoy Seçme Şiirleri Yaşamaksa Yaşıyorum Yaşıyorum hâlâ, belki sana Belki de kaderime inat Bilmiyorum neden? Ama yaşıyorum hâlâ Hayatı zor bilirdim Yaşamayı zor Nereden bilirdim asıl zor olanın Sensiz yaşamak olduğunu Zamanla her şeye alışıyor insan Hayatın zorluklarına Yaşamak için yapılan fedakârlıklara Her bir şeye alışıyor Oysa ben; Bir sensizliğe alışamadım Birde yalnızlığa, Yalnızlıkta önemli değildi aslında Tüm sıkıntım seni sensiz yaşamaktı Aynaya her bakışımda Biraz daha yaşlandığımı hissediyorum Gözlerimin altındaki mor halkalar ise; Sensizliğin işaretçisi Gittikçe yüzümü daha yorgun Ve çizgileri çoğalmış görüyorum Yaşlanmaktan değil Seni son defa görmeden ölmekten korkuyorum Bir zamanlar çok sevdiğim aynalar Şimdi düşmandı bana Bırak karşısına geçmeyi İsmini telaffuz etmekten korkuyorum Elimden gelse dünyada ki bütün aynaları kırar Ayna kelimesini lügatlardan silerdim Artık sadece yüzüm değil Tüm vücudum, beynim kalbimde yorulmuş Hayatı çekemez oldu zavallı kalbim Artık senden yana hiç umudum kalmadı Bu hayat mücadelemin Boşa verilmiş bir savaştan farkı yoktu Çok eylül geldi geçti sen gelmedin Anladım Tek hatam seni ölüne sevmek oldu. Mehmet GENÇSOY |