--->: Mehmet Gençsoy Şiirleri - Mehmet Gençsoy Şiir - Mehmet Gençsoy Seçme Şiirleri Vuslat Deli fişek üç gençtik... Mahallede tanınan. Firari günlerimiz olmuştu Lisenin son sınıfında Sen tornacı, o mühendis Ben ressam olmuştum. Şehrin ıssız sokaklarını adımlarken Sert basan ayaklarımızdan Ne serçe kalırdı dalda Ne bir kuş kaldırımlarda... Deliydik işte, adam çağımızda. Ben, sen, o yoktu... Biz vardık Hep, biz olarak doğardık Günün ilk şafağında. Ya şimdi?.. Ne sen... ne de o... Yani, adını andıkça yürekte ateş Tandırdaki köz misali o... Hatırlarmısın, bir başına bine bedeldi. Yürüdü mü yer titrer Haykırdı mı gök gürlerdi. Silüsünü aldığı gün nasıl gururluydu. Görev yeri; Dağ komando taburuydu. Fişek gibiydi, civandı,mertti. Onu Tendürek’de, Seni Gabar dağında vurdular. Kızılca kıyamet koptu şehirde Erciyes’in karı bitti eteklerinde Halaylarla yolcu etmiştim, Tekbirlerle döndünüz Ülkeme ışıktınız, birer birer söndünüz . Vedat...Ali... ben geldim Firari gecelerin planlayıcısı, En iyi aşk mektupları yazan Bitmeyen yolların yolcusu ben geldim. Bir bordo gül getirdim, hisarcık bağlarından Bir soğuk su...Serçel yaylarından Buğulu gözlerimden ağladığımı sanmayın Yanınızda kalayım, n’olur uyandırmayın. Mehmet GENÇSOY |