| Muska Tatlısı Muska Tatlısı  Malzemeler • 3 adet yufka • 100 gram toz badem • 2 çorba kaşığı pudra şekeri • 2 adet yumurta akı • sıvı yağ Şerbet için: 300 gram toz şeker • 4 su bardağı su • yarım limonun suyu Muska Tatlısı tarifi Ön hazırlık olarak şurubu hazırlayın. Bunun için 300 gram toz şeker ve 4 su bardağı suyu karıştırın. İçine yarım limonu da ekleyip, kaynatarak şurubu hazırlayın. Toz badem, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta karıştırarak, hamur kıvamına getirin. Yufkaları 4 cm. eninde şeritler halinde kesin. Şeridin ucuna bir miktar bu karışımdan koyun. Katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer taraftan tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, kızdırın. Muska şeklindeki yufkaları kızartın. Henüz sıcakken soğuk şurubun içine atın. Şerbetini çekmesini bekleyip, delikli kepçeyle çıkararak servis yapın. |