Konu: Kral Pilavı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.11, 23:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kral Pilavı

Kral Pilavı

Malzemeler

• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 250 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1,5 su bardağı bezelye
• tuz
• karabiber



Kral Pilavı Tarifi
1 Taze bezelyeleri diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
2 Bir tencerede yağla, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun. Kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra bezelyeleri içine atıp karıştırın ve ateşten alın.
3 Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra iki bardak et suyu ile pilavı hazırlayın.
4 Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sıcak sosu ekleyin. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla