Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.03.11, 23:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bademli Mousse

Bademli Mousse



Malzemeler:
* 4 yaprak jelatin
* 200 gr labne peyniri
* 300 ml süt
* 100 gr krem şanti
* 1 çorba kaşığı acıbadem likörü
* 100 gr kıyılmış badem
* 2 yumurta akı
* Tuz
* 60 gr pudra şekeri
* 250 gr böğürtlen
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 2-3 çorba kaşığı portakal suyu
* Yarım limon



Hazırlanması:
* Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın.
* Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın.
* Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
* Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi ve likörü peynirli karışıma ilave edin.
* Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın.
* Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın.
* Hazırladığınız mousse’dan üçgen formlar kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine ya da yanına sos döküp birkaç böğürtlen ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz servis tabağını değişik taze baharatlarla da süsleyebilirsiniz.

AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla