Konu
:
Sicilya Usulü Sardalye
Tekil Mesaj gösterimi
15.03.11, 23:25
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Sicilya Usulü Sardalye
Sicilya Usulü Sardalye
Malzemeler:
* 1 kg’dan biraz fazla Hamsi
* 100 gr ufalanmış bayat ekmek
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Bir avuç kadar kıyılmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış taze soğan
* Tuz ve karabiber
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* Hepsi ince doğranacaklar 60 gr kapari
* 60 gr siyah zeytin
* 40 gr kuru üzüm
* 40 gr çam fıstığı
Hazırlanması:
* Önce iç malzemelerini karıştırın.
* Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
* Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
* Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
* Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul