Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.03.11, 23:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sicilya Usulü Sardalye

Sicilya Usulü Sardalye



Malzemeler:
* 1 kg’dan biraz fazla Hamsi
* 100 gr ufalanmış bayat ekmek
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Bir avuç kadar kıyılmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış taze soğan
* Tuz ve karabiber
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* Hepsi ince doğranacaklar 60 gr kapari
* 60 gr siyah zeytin
* 40 gr kuru üzüm
* 40 gr çam fıstığı

Hazırlanması:
* Önce iç malzemelerini karıştırın.
* Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
* Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
* Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
* Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla