Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.03.11, 23:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kalamar Yahni

Kalamar Yahni



Malzemeler:
* 750 gr kalamar
* 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
* 3 adet büyük boy kırmızı soğan
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
* 1 yemek kaşığı taze kekik
* 1 yemek kaşığı taze mercanköşk
* 1 adet defne yaprağı (bunu ben ekledim ama siz koymayabilirsiniz)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz


Hazırlanması:
# Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
# Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
# Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
# Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
# Pilavla servis yapabilirsiniz
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla