Konu
:
Kalamar Yahni
Tekil Mesaj gösterimi
15.03.11, 23:24
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kalamar Yahni
Kalamar Yahni
Malzemeler:
* 750 gr kalamar
* 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
* 3 adet büyük boy kırmızı soğan
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
* 1 yemek kaşığı taze kekik
* 1 yemek kaşığı taze mercanköşk
* 1 adet defne yaprağı (bunu ben ekledim ama siz koymayabilirsiniz)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
Hazırlanması:
# Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
# Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
# Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
# Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
# Pilavla servis yapabilirsiniz
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul