Konu: Balık Nuget
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.03.11, 23:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Balık Nuget

Balık Nuget

Malzemeler:
* 1 marul
* 1 soğan
* Karabiber
* 200 gr kiraz domates
* Tuz
* 3-4 çorba kaşığı sirke
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Balık ve Hamur İçin :
* 400 gr somon balığı
* 2 dal biberiye
* 2 yumurta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* 100 ml soda
* Kırmızı toz biber
* 150 gr un
* 2 çorba kaşığı limon suyu
Ayrıca :
* 300 gr sıvıyağ
* 4 çorba kaşığı salata sosu



Hazırlanması:
* Marulu ayıklayıp yıkayın. Domatesi yıkayıp ikiye bölün.
* Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanı karışıma ekleyin.
* Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin.
* Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın.
* Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın.
* Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.
* Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Kalan una bulayın.
* Yağı tencerede kızdırın. Balık şeritlerini hamura bulayıp orta ateşte porsiyonlar halinde 3-4 dakika pişirin. Soğumamaları için 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin.
* Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin.
* Balıkları tabağa ilave edip servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla