Hüsnü M. Özyeğin Biyografisi - Hüsnü M. Özyeğin Hayatı - Hüsnü M. Özyeğin Kimdir? Hüsnü M. Özyeğin Biyografisi - Hüsnü M. Özyeğin Hayatı - Hüsnü M. Özyeğin Kimdir? 1945'de İzmir'de doğan Hüsnü M. Özyeğin, 1963’de Robert Koleji'nden mezun oldu. Oregon State University’den 1967’de İnşaat Mühendisliği lisans derecesi ve 1969’da Harvard Business School’dan master derecesi aldı. 1974-1977 tarihleri arasında Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, 1977-1984’de Pamukbank T.A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, 1984-1987 tarihleri arasında Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Murahhas Üye ve Genel Müdür olarak görev yaptı.
Ekim 1987’de Finansbank A.Ş.’yi kurdu. 1987’den itibaren Finansbank'ta Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Hüsnü M. Özyeğin aynı zamanda Fiba Holding A.Ş., Credit Europe Bank - İsviçre, Credit Europe Bank - Hollanda, Credit Europe Bank - Rusya ve Credit Europe Bank - Ukrayna Yönetim Kurulu Başkanıdır. Fiba Holding A.Ş. finansal hizmetler, turizm, perakende ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Hüsnü M. Özyeğin aynı zamanda Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Harvard Business School Dekan Danışma Kurulu Üyesidir. --------------Tualimforum İmzam-------------- Yeniden gülmem için Beni baştan sevmen lazım....... |