Konu
:
Prof. Dr. Nilüfer Göle Biyografisi - Prof. Dr. Nilüfer Göle Hayatı - Nilüfer Göle Kim
Tekil Mesaj gösterimi
01.03.11, 12:49
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 7187
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Prof. Dr. Nilüfer Göle Biyografisi - Prof. Dr. Nilüfer Göle Hayatı - Nilüfer Göle Kim
Prof. Dr. Nilüfer Göle Biyografisi - Prof. Dr. Nilüfer Göle Hayatı - Nilüfer Göle Kimdir
1953 Ankara doğumlu. Ankara Koleji ve ODTÜ mezunu. Göle doktora tezini Paris'te ünlü Profesör Alain Touraine'nin yanında tamamladı. Göle'nin doktora tezi Mühendisler ve İdeoloji adıyla yayınlandı.Nilüfer Göle Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi. Prof. Dr. Asaf Savaş Akad'ın eşidir.
ESERLERİ
Mühendisler ve İdeoloji ve Modern Mahrem
HAKKINDA YAZILANLAR
* Türkiye`nin “Devrim Yılları”. Ankara`nın en sıcak, en hareketli merkezi ODTÜ.
Ankara Koleji`ni ve edebiyat sevgisini geride bırakan Nilüfer Göle`nin sosyolojiyle serüveni, bu atmosfer
içindeki ODTÜ`de başlıyor. Başkaldırıcı kimliği onu bir yandan sola yaklaştırırken diğer yandan uzaklaştırıyor.
O yıllarda Freud ve Marx okuyor,
“kafalı, saygın, mert, erkek kız”
olarak anılıyor; aksi için çaba harcamasa da yargılanmaktan kurtulamıyor; “İyi aile çocuğu, burjuuva!” ODTÜ`yü bitirdikten sonra Paris`te Alain Touriane`in öğrencisi oluyor.
Nilüfer Göle siyasetçi bir babanın kızı. İçine doğduğu kültürel ortamı anlatan sözleri bugününe
ilişkin pekçok ipucu veriyor: “Kolejde olmama rağmen `nerelisin` dedikleri vakit `ben Karslı`yım` diye büyük bir gururla söylerdim. (. . . )
Hatta sonra evlenince soyadımı bırakmadığım vakit, herkes feminizm sandı. Ben dedim ki, şüphelenin, belki feodalizmdir!”
(Aktüel / 29. 7. 94)
1953 yılında Ankara'da doğan Nilüfer Göle, ODTÜ ve Fransa'da Paris Üniversitesi'ndeki eğitiminden sonra sosyoloji doktorasını Ecole des Hautes Etudes et en Sciences Sociale'de aldı. 1983-85 yıllarında Maison des Sciences de l'Homme'da yardımcı doçent, Ecole Superieur de Commerce de Paris'de öğretim
görevlisi olarak çalıştı.
"Modern mahrem"
isimli kitabıyla Türkiye'de türban, başörtüsü, örtünme kavramlarına farklı bir bakış açısı getirmiş olan akademisyen, bir dönem Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Şu an Paris'te Ecole des Hautes Etudes et en Sciences Sociale'de ders veren Göle, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akad'ın eşi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal
Açık Profil bilgileri
Kartal - Özel Mesaj gönder
Kartal´nin Web Sitesini ziyaret edin
Kartal - Daha fazla Mesajını bul