| Lokumlu Kurabiye Lokumlu Kurabiye Malzemeler 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 10 adet sade lokum 1 tatlı kaşığı gülsuyu 3,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Hazırlanışı Oda sıcaklığındaki tereyağını küp şeklinde doğrayın. Yoğurma kabına; tereyağı, gülsuyu, yumurta, süt ve şekeri alıp iyice çırpın. Lokumu çok küçük parçalar halinde doğrayın. Lokum, un, kabartma tozunu yoğurtma kabına ilave edin. Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Sürenin sonunda dolaptan çıkarıp merdane yardımıyla açın. Kurabiye kalıplarıyla hamurdan parçalar çıkarın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınınca servis tabağına alın. Afiyet olsun. |