Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.01.11, 17:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Lokumlu Kurabiye

Lokumlu Kurabiye


Malzemeler
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
10 adet sade lokum
1 tatlı kaşığı gülsuyu
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu


Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını küp şeklinde doğrayın.
Yoğurma kabına; tereyağı, gülsuyu, yumurta, süt ve şekeri alıp iyice çırpın.
Lokumu çok küçük parçalar halinde doğrayın.
Lokum, un, kabartma tozunu yoğurtma kabına ilave edin.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda dolaptan çıkarıp merdane yardımıyla açın.
Kurabiye kalıplarıyla hamurdan parçalar çıkarın.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınınca servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla