Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.01.11, 17:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tereyağlı Karides

Tereyağlı Karides



Malzemeler
1 kilo temizlenmiş karides
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş temizlenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Su
Lavaş ekmeği


Sosu için
2 adet olgunlaşmış avokado
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı


Hazırlanışı
Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.
Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya karidesleri ekleyin.
Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Sürenin sonunda karidesleri süzün.
Tavaya tereyağını alıp eritin.
Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın.
Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin.
Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin.
Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın.
Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla