| Tereyağlı Karides Tereyağlı Karides Malzemeler 1 kilo temizlenmiş karides 2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş temizlenmiş sarımsak 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz Su Lavaş ekmeği Sosu için 2 adet olgunlaşmış avokado 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan suya karidesleri ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın. Sürenin sonunda karidesleri süzün. Tavaya tereyağını alıp eritin. Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın. Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin. Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin. Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın. Afiyet olsun. |