Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.01.11, 17:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Selanik Gevreği

Selanik Gevreği



Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı Antep fıstığı
1,5 su bardağı kuru incir, kayısı, üzüm karışımı
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu


Hazırlanışı
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp mikserle çırpın.
Sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın.
Kuru meyveleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Büyük bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Orta büyüklükte dilimleyin.
Dilimlediğiniz Selanik gevreklerini başka bir fırın tepsisine dizin.
170 derecede 15 dakika pişirin.
Fırın kapatıp gevrekler kuruyana kadar sıcak fırında bekletin.
Selanik gevreklerini tepsiden alıp servis tabağına dizin.
Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla