| Fasulyeli Pirinç Fasulyeli Pirinç Malzemeler * 1,5 su bardağı Pirinç * 2 çorba kaşığı Tereyağı * 1 adet kıyılmış orta boy Soğan * 1 diş ezilmiş Sarımsak * 2 adet doğranmış Domates * 1/2 su bardağı Kuru Fasulye * 2 su baradğı doğranmış Sebze (havuç,taze fasulye,kabak,bezelye, defne yaprağı * * Mutfak: Türk Hazırlanışı Pirinci, tereyağı veya sıvı yağda dakika çevirin. Yağlanmış bir fı kabına aktarın. Soğan ve sarmış da pirinci kavurduğunuz tavada dakika sote yapm. Üzerine domatesi ve haşlanmış fasulyeleri dökün. 1-2 dakika çevirin. Pirincin üzer boşaltın. Doğranmış sebzeleri, sı ze suyunu üzerine serpiştirin. Tuzunu biberini ayarlayın. Fırın kabını kapağını kapatın veya üzerini alminyum folyoyla kaplayın. Öncec ısıtılmış 180 dereceli fırında pir yumuşayana dek 45 dakika pişirin. Dilerseniz, iyice kızarıp, çıtır çıtır olması için üzerine rendelenmiş peynir ve kuru ekmek kırıntısı karışımı serpin. Bu şekilde altın sarı renk almasını sağlayabilirsiniz. Not: 12 aylıktan büyük çocuklar yebilirler. Üzerine ekmek kırını ve rendelenmiş peynir serpmed önce bebeğin porsiyonunu ayırın. Afiyet Olsun. |