Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.03.08, 21:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Bahar Salatası



Bahar Salatası

malzemeler :

yarım kilo ayıklanmamış taze bezelye-kabukları gidince doğal olarak miktarı azalıyor.
2 avuç sultani bezelye - küçük ve narin olanlarından
6-7 adet küçük boy taze patates
2 avuç taze nane yaprağı
4 adet yeşil soğan
2 adet yumurta
sızma zeytinyağı
yarım limon
taneli hardal
tuz
tarif:

Patatesleri yıkayın ve 45 dakika kaynar suda haşlayın. Süzdürün üstüne 2 yaprak kağıt havlu örtün , kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Kabuklu taze bezelyeleri ayıklayın.
Sultani bezelyelerin uçlarındaki kılçıkları kesin.
Her iki bezelyeyide tuzlu kaynar suda 5-6 dakika haşlayın , süzdürün ve rengini kaybetmemesi için buz gibi suyun altından geçirin.
Patateslerin kabuklarını soyun , dilimleyin , büyükçe bir salata kasesine koyun.
Üzerine süzdürdüğünüz bezelyeleri , taze nane yapraklarını , ince ince doğradığınız yeşil soğanları ekleyin.
Başka bir kasede hardalı , zeytinyağını , limonu , tuzu iyice çırpın ve salatanın üzerine döküp , sos her yere bulaşana kadar karıştırın.
Yumurtaları su kaynadıktan sonra 10 dakika haşlayıp , soyun ve dilimliyerek salatanın üzerinde servis yapın.
Bu salatanın üzerine ton balığıda ekleyebilirsiniz.



Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla